24 Ağu Volt KESIAD Kahvaltı
VOLT Elektrik Motor Sanayi ve Ticaret A.Ş. Genel Müdürü İlkay Çimentepe:
“Hedefimiz Türkiye’de liderlik”
VOLT Elektrik Motor Sanayi ve Ticaret A.Ş., Kemalpaşa Sanayici ve İş Adamları Derneği (KESİAD) üyelerini sabah kahvaltısında misafir etti. KESİAD’ın her ay düzenli olarak gerçekleştirdiği “Perşembe Kahvaltıları” Nisan ayı toplantısına ev sahipliği yapan VOLT Elektrik Motor Sanayi ve Ticaret A.Ş. Genel Müdürü İlkay Çimentepe, “Saya Grup çatısı altındaki VOLT olarak günümüzdeki 600 çalışan sayımızı 2019 yılında 900’e çıkarmayı hedefliyoruz. Üretim olarak ise bir milyon adet ve 3 milyon 100 bin kw kapasitesi ile elektrik motoru üretmek için tüm gücümüzle hedefimize ilerliyoruz” dedi.
KESİAD’ın her ay düzenli olarak gerçekleştirdiği “Perşembe Kahvaltıları” Nisan ayı toplantısı VOLT Elektrik Motorları üretim tesisinde gerçekleştirildi. Toplantıya Bornova Belediye Başkanı Olgun Atilla, Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Kamil Porsuk, Bağyurdu OSB Yönetim Kurulu Başkanvekili Fahrettin Selçik, Kemalpaşa Devlet Hastanesi Başhekimi Doğan Yıldırım, Bornova İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Binbaşı Teoman Özsırkıntı başta olmak üzere çok sayıda sanayici katıldı.
Toplantının ev sahipliği yapan VOLT Elektrik Motor Sanayi ve Ticaret A.Ş. Genel Müdürü İlkay Çimentepe, Saya Grup çatısı altında bulunan VOLT ve VOLTSAN firmaları ile ilgili bilgiler verdi. VOLT Elektrik Motorları ve VOLTSAN Kalıp firmalarının Saya Grup bünyesine 2011 yılında katıldığını belirten Çimentepe, VOLTSAN’ın kalıp üretiminde, 1990 yılından günümüze süren yolculuğunda edindiği tecrübeyle, 2011 yılından itibaren yurtiçi ve yurtdışında pek çok sektöre, başta rotor, stator, laminasyon, enjeksiyon kalıpları ve yedek parçaları olmak üzere çeşitli ürün ve hizmetler sunduğunu anlattı. Çimentepe, Voltsan’ın elektrik motorları, otomotiv, inşaat ve beyaz eşya gibi ekonominin kalbi olan sektörlere de hizmet verdiğini kaydetti.
HEDEFİMİZ ÜLKEMİZDE LİDERLİK
Çimentepe, Saya Grup bünyesine katılmasıyla birlikte Ar-Ge, kalite, inovasyon ve modernizasyon çalışmaları sonucu bugün Volt Motor’un teknolojisi, ürün kalitesi, ürün çeşidi ve 45 bin metrekarelik üretim alanında sahip olduğu kapasite ve 600 çalışanı ile Türkiye’nin lider elektrik motoru üreticilerinden biri olduğunu söyledi. Devam eden yatırımların tamamlanması ile birlikte Volt Motor’da 2019 yılında 900 kişinin istihdam edilmesinin hedeflendiğini açıklayan Çimentepe, “Volt Motor, 2010 yılında 220 bin adet ile 250 bin kw yıllık elektrik motoru üretiminden, günümüzde 600 bin adet ile bir milyon 325 bin kw kapasiteye ulaşmıştır. Bu başarıda Saya Grup’un devir alması ile birlikte yapılan 60 milyon lirayı aşan yatırımların etkisi büyüktür. Hedeflerimizde ise Volt Motoru daha ileriye taşımak vardır. 2019 yılı hedefimiz, bir milyon adet ve 3 milyon 100 bin kw kapasitesi ile elektrik motoru üretmektir. Hedefimiz Türkiye’de liderliktir” dedi.
Elektrik enerjisini mekanik enerjiye çeviren makinaların elektrik motoru olduğuna işaret eden Çimentepe, ülkemizdeki toplam elektrik tüketiminin yüzde 50’sinin sanayide kullanıldığını ifade etti. Türk sanayiinde kullanılan elektriğin yaklaşık yüzde 70’inin elektrik motorları tarafından tüketildiğini kaydeden Çimentepe, sanayi ve tarımda; pompa, fan, kompresör, iklimlendirme, vinç, asansör, konveyör, pressler ve otomatik kapı gibi birçok uygulamada elektrik motorları kullanıldığına dikkat çekti.
MÜKEMMELLİK YOLUNDAYIZ
Çimentepe, “Volt Motor, ülkemizdeki enerji tüketimini düşürmek ve enerji verimliliğini arttırmak adına yaptığı Ar-Ge çalışmaları ile; Premium Enerji seviesi olan IE3 verim sınıfındaki elektrik motorlarını piyasaya sunmaya başladı Süper Premium Enerji seviyesindeki IE4 motorlarını Türkiye’de üreten ilk elektrik motor üreticisiyiz ve patenti bize aittir. Volt Motor, global bir marka olma yolunda, Turquality ve E.F.Q.M rehberliğinde ilerlediği mükemmellik yolculuğunda, 2002 yılına kadar sektör liderliğine ulaşmayı hedefliyoruz” diye konuştu.
ELEKTRİK TÜKETİMİNDE VERİMLİLİK
Çimentepe,2015 yılı başından itibaren kullanımı zorunlu hale gelen IE3 verimlilik sınıfı motorlar ile daha çevreci bir yaklaşım yaparak, sanayide ve tarımda elektrik tüketiminin azaltılmasında öncü olduklarını söyledi. Çimentepe, şöyle konuştu:
“Ülkemizde toplam elektrik tüketiminin yüzde 50’sini sanayi kullanılmaktadır. Sanayimizde hali hazırda kullanılmakta olan düşük verimli elektrik motorlarının daha yüksek verimli olanlarıyla değiştirilmesi enerji verimliliğinin arttırılmasında ve bu alandaki potansiyelin kullanılmasında önemli bir rol oynamaktadır. Sanayide kullanılan tahmini 15 milyon adet az verimli elektik motornunun tümünün verimli sınıf motorlar ile değiştirilmesi ve bu sistemlerinin iyileştirilmesi sonrasında yılda 8 milyar lira elektrik tasarrufu sağlayabilmek mümkündür. Elektrik motor sistemlerinde verimliliğin arttırılması ile elde edilecek kaynak 2 Keban Santrali üretimine eşdeğerdir. Doğal kaynakların her geçen gün azaldığı günümüzde her alanda daha verimli olmak durumundayız. Tüm bu bilgilere bakıldığında ülkemizin geleceği olan yeni nesillere sürdürülebilir ve daha yaşanabilir, doğaya saygılı, çevre bilincine duyarlı ürünler üretmek sorumluluğu bilincindeyiz.”
OLUMLU GELİŞMELER YAŞANIYOR
KESİAD Başkanı Zeki Yöndem ise, “Merkez Bankası’nın yeni başkanı Murat Çetinkaya göreve gelir gelmez faiz oranlarını düşürdü. Bunun yanında 2016’nın ilk çeyreğindeki ekonomik veriler büyümenin etkisini gösteriyor. IMF Türkiye’nin büyüme tahminini 3.2’den 3.9’a yükseltmiştir. Bu olumlu gelişmeler, biz sanayicilere moral olmuştur. Doların yeniden değer kazandığı bir döneme girmekteyiz. 2.85 liranın altına gerileyen doların 2.88 ile 3.09 arasında seyretmesi bekleniyor. Emtia fiyatlarında ise son aylarda yükselişini sürdürmesi dikkat etmemiz gereken bir konudur. Öte yandan ülkemizin jeostratejik konumu nedeniyle yaşanan terör olayları üzücüdür. Terörü lanetliyoruz. Bir an önce bitmesini istiyoruz. Biz sanayiciler sürekli üretim yapıp, ülkemizi büyütmeliyiz. Bu hedef doğrultusunda çalışmalarımızı sürdüreceğiz” dedi.
Ayrıca toplantıda Atatürk Organize Sanayi Bölgesi Mesleki Eğitim Merkezi Müdürü Oktay Üşümez, 4857 ve 6331 sayılı yasalarla getirdikleri ve meslek belgelendirme konularında bir sunum yaptı.